با پیشرفتهای دیجیتال مارکتینگ و اتکاء بیش از حد شرکتهای تجاری به شبکههای اجتماعی، نیاز کشورها به گرافیستهای ماهر و با دید خلاقانه، روز به روز در حال افزایش میباشد. در این میان بر اساس اعلام نیازهای صورت گرفته در سال ۲۰۲۵ به صورت رسمی اعلام شده که گرافیستهای ماهر میتوانند به عنوان اسکیل ورکر وارد این کشورها شده و از موقعیتهای تجاری به نحو احسنت استفاده کنند. امروز در اپلاییکا قصد داریم تمامی مهارتهایی که یک گرافیست باید جهت مهاجرت کاری در اختیار داشته باشد، مورد ارزیابی قرار داده و در نهایت، مقاصد اصلی را برای گرافیستها مشخص کنیم.
بهترین کشورهای دنیا جهت مهاجرت گرافیست ها
کشورهایی که به صورت تخصصی بر روی استارتاپها و حوزه دیجیتال فعالیت میکنند، مقصد ایده آلی برای تمامی گرافیستها می باشند. بدون شک اولین مقصد، فنلاند است که با طرح دنیای دیجیتال جدید و تبدیل شدن به هاب دیجیتال، تلاش میکند نخبگان عرصه گرافیک و یگر حوزههای صنعت بازاریابی مدرن را کنار هم جمع آوری کند. حالا به صورت جزئی تمامی شرایط و کشورهای مناسب را ارزیابی میکنیم:
چرا فنلاند یکی از بهترین مقاصد کاری برای گرافیستهاست؟
فنلاند به عنوان نوآور عرضه دیجیتال قلمداد میشود و در بحث استخدام گرافیستها از سراسر دنیا طرح بسیار جامعی را در طی سه سال اخیر اجرا کرده است. محبوب شدن برنامه استارتاپ فنلاند و تمرکز شرکتهای نرم افزاری این کشور بر روی طراحی بازیهای خاص سبب شده به صورت روز افزونی نیاز به گرافیستها در این کشور افزایش پیدا کند. از سویی، دولت فنلاند طرح بسیار جامعی در حمایت کاری از هنرمندان تهیه کرده که بر این اساس هنرمندان و گرافیستها میتوانند استارتاپهای شخصی خود را راه اندازی کرده و از موقعیتهای اجتماعی این کشور بهرهمند شوند.
بازار کار طراحی گرافیک در سوئد؛ از تقاضا تا مزایا
سوئد شرایط بسیار خاصی را در بحث استخدام گرافیستها تجربه میکند و تحت تاثیر اینکه صنعت سینما و بازیهای آنلاین در این کشور در حال دگرگونی است، نیاز به حوزههای مختلف گرافیک به شدت احساس میشود. گرافیستها میتوانند از طریق استارتاپ ویزا و ویزای اسکیل ورکر وارد سوئد شده و از تسهیلات بسیار زیادی که دولت این کشور در ۵ سال اخیر فراهم نموده، استفاده کنند. دو شهر لوند و استکهلم به تنهایی، نیاز به ۴۵۰ گرافیست در وب سایتهای فریلنسری ثبت کرده اند که همین مسئله، نیاز این کشور را در این زمینه نشان میدهد.
آلمان؛ بهشت گرافیستهای ماهر در قلب اروپا
آلمان که از آن به عنوان مهد صنعت اروپا یاد میشود، به شدت به گرافیستهای ماهر نیاز دارد و برای این کار در برنامه مهاجرتی آوسبیلدونگ خود بیش از ۱۴ حوزه گرافیک را مشخص کرده است. صنعت آلمان از مهارتهای اولیه مکانیکی در حال فاصله گرفتن است و انتظار میرود نیاز به سافت اسکیلزهای خاص مانند گرافیکها در ۱۰ سال آینده به عنوان یکی از اصلیترین حوزهها در جذب نیروی کار ماهر تبدیل شوند.
فرصتهای شغلی خلاقانه برای گرافیستها در هلند
شهرهایی مانند آمستردام، روتردام و آیندهوون میزبان صدها آژانس خلاقیت، استودیوهای طراحی و شرکتهای بینالمللی هستند که به دنبال گرافیستهای با استعداد و بینالمللی میگردند. از سوی دیگر، دانشگاههای هلند به عنوان مهد آموزش برندینگ قلمداد میشوند و همین مسئله سبب شده شغلهای مرتبط با برندینگ، تبلیغات دیجیتال و موشن گرافیک در این کشور به شدت مورد نیاز باشد. بسیاری از گرافیستها تحت تاثیر شرایط خاص هلند این کشور را به عنوان بهشت خود قلمداد میکنند و برای ادامه تحصیل و پیدا کردن فرصتهای شغلی خاص، مهاجرت به هلند را در دستور کار خود قرار میدهند.
انگلستان؛ ترکیب هنر و تکنولوژی در بازار کار طراحی
شاید از نظر بسیاری از ایرانیان، انگلستان یک کشور سخت برای مهاجرت باشد. این مسئله برای گرافیستها اصلاً صادق نیست. برنامه اسکیل ورکر و هنرمندان انگلستان فرصت ایدهآلی را در اختیار گرافیستها قرار داده تا بتوانند در کوتاه ترین زمان ممکن وارد این کشور شده و از حمایتهای خاصی که دولت برای آنها در نظر گرفته، استفاده کنند. تمامی گرافیستها میتوانند همراه با کار کردن تمام وقت، امکان ثبت شرکت و انجام کارهای فریلنسری را نیز در اختیار داشته باشند که همین مسئله نشان دهنده سرمایه گذاری وسیع انگلستان بر روی این حوزه است.
کانادا، سرزمین فرصتها برای طراحان گرافیک مهاجر
یکی از اصلیترین حوزههایی که میتوانید از طریق ویزای اسکیل وکر و جاب سیکر وارد کانادا شوید، گرافیک است. کانادا در ۵ سال گذشته تبدیل به دومین کشور در تولید بازی شده و تحت تاثیر نیاز روز افزون این کشور، گرافیستها میتوانند موقعیتهای شغلی فوق العادهای در اختیار داشته باشند. از سوی دیگر صنعت دیجیتال مارکتینگ در کانادا روز به روز در حال بهبود یافتن است و نیاز به طراحان وب سایت و موشن گرافیست ها را فراهم کرده است.
لتونی؛ مقصدی نوظهور با نیاز بالا به گرافیستهای متخصص
لتونی قصد دارد استارتاپهای جدیدی را در کشور خود راه اندازی کند. به همین علت، یکی از اصلیترین مقاصد برای گرافیست ها می باشد. از آنجایی که لتونی هنوز به عنوان یک مقصد مهاجرتی در ذهن بسیاری شکل نگرفته، میتواند موقعیتهای شغلی فوق العادهای را در اختیار گرافیستها قرار دهد. از آنجایی که فقدان نیروی کار ماهر در این کشور به شدت احساس میشود، برای گرافیستهایی که دید خلاقانه دارند، یک فرصت عالی می باشد.
مهارتهای مورد نیاز برای مهاجرت کاری گرافیستها در سال ۲۰۲۵
اولین و مهمترین مهارتی که تمامی کارفرمایان اروپایی و آمریکایی به دنبال آن هستند خلاقیت، قدرت درک برندینگ و طراحی هویت بصری گرافیستها است که باید دیدی فراتر از انتظار کارفرماها را ارائه کنند. علاوه بر این، تسلط به نرم افزارهای خاص مانند Adobe Photoshop, Illustrator, InDesign، و نرم افزارهای سه بعدی مثل Blender یا Cinema 4D به عنوان مزیت رقابتی به حساب میآید و تمامی گرافیستها باید در سطح بالا این موارد را بلد باشند. اگر بر روی ابزارهای تعاملی و وب سایت قصد دارید کار کنید، توانایی کار با ابزارهای طراحی تعاملی (مثل Figma، Adobe XD) یکی از ضروریات اصلی بوده که میتواند تفاوت شما با دیگر متقاضیان را مشخص کند.
شرایط مهاجرت کاری گرافیستها به کشورهای اروپایی
گرافیستهایی که قصد دارند به کشورهای اروپایی مهاجرت کنند، باید در نظر داشته باشند بسیاری از شرکتهای این حوزههای مختلف، دید مینیمالیستی به گرافیک دارند و باید از تجملگراییهایی که در داخل کشور وجود دارد، به شدت فاصله بگیرند. از سوی دیگر، توانمندی در نرم افزارهای خاص به شدت در کشورهای اروپایی اهمیت دارد و شما باید سطح مهارت خود را در تمامی گزینههایی که در رزومه خود اعلام کرده اید، بالا ببرید. البته در اختیار داشتن یک پروفایل لینکدین بسیار قوی نیز تاثیر زیادی بر روی موفقیت شما دارد.
چگونه به عنوان گرافیست اسکیل ورکر اقدام کنیم؟
اولین قدم برای گرافیستهایی که قصد دارند از طریق اسکیل ورکر وارد کشورهای اروپایی و آمریکایی شوند، آماده سازی یک صفحه لینکدین بسیار قدرتمند است که به عنوان رزومه میتوانند از آن استفاده کنند. در بسیاری از کشورها در اختیار داشتن مدرک تحصیلی و دورههای کاربردی، یک مزیت رقابتی به حساب می آید. بنابراین فهرستی را از تمامی دورههایی که سپری کردهاید، در اختیار داشته باشید. ما در اپلاییکا پیشنهاد میکنیم پیش از اینکه بخواهید وارد فرایند مهاجرت شوید، ابتدا بر اساس رزومهای که تا الان آماده کرده اید، در سایتهای فریلنسری اقدام به کاریابی کنید و اگر موقعیتهای مناسبی را پیدا کردید، برای مهاجرت همراه با ما شوید تا در کوتاه ترین زمان وارد کشور مقصد خود شوید.
نقش پورتفولیو و نمونه کار در فرآیند مهاجرت کاری گرافیستها
شاید اصلیترین دلیلی که سبب میشود شما بتوانید به عنوان یک اسکیل ورکر وارد کشور خارجی شوید، پورتفوی و نمونه کارهایی هست که تا به امروز انجام داده اید. ارائه نمونه کارها در وب سایتهایی مثل Behance و Pintrest یکی از بهترین روشها در جلب رضایت کارفرماها است و شما میتوانید با درست کردن رزومه گرافیکی فوق العاده، نسبت به دیگر متقاضیان، مزیت رقابتی بهتری داشته باشید.
اپلاییکا مسیری برای مهاجرت گرافیست ها
ما در اپلاییکا این افتخار را داریم که سالها همراه گرافیستها بوده و بر اساس نیاز کشورها بهترین گزینه را برای آنها معرفی کنیم. گرافیستهای عزیز میتوانند با پر کردن فرمهایی که در وبسایت ما قرار گرفته و یا از طریق شبکههای اجتماعی، با کارشناسان ما در ارتباط بوده و بر اساس عملکردی که تا به امروز داشته اند، بهترین مقصد مهاجرتی را انتخاب کنند. پس از مصاحبه دقیقی که با شما انجام میدهیم، بر اساس توانمندی که دارید، ما گزینه اصلی را برای شما معرفی میکنیم تا در کوتاه ترین زمان بتوانید مهاجرت خود را انجام دهید.
مقالات بیشتر:
بهترین رشته های هنر برای مهاجرت (راهنمای جامع برای هنرمندان)