ویزای استارتاپ بهترین گزینه برای کارآفرینان و افرادی میباشد که قصد دارند کسب و کاری را در کشور مقصد راه اندازی کنند. چنانچه شما نیز جزء این دسته از افراد هستید و تصمیم گرفتهاید اولین کسب و کار خود را در انگلیس راه اندازی کنید، ویزای استارتاپ انگلیس مناسب شما خواهد بود. برای دریافت این ویزا نیازی نیست فارغ التحصیل دانشگاهی در این کشور باشید، بلکه تنها به یک ایده یا طرح تجاری مناسب و کاربردی نیاز دارید. ما در این مقاله قصد داریم شرایط، هزینه و مدارک موردنیاز برای اخذ ویزای استارتاپ انگلیس را برای شما بیان کنیم. پس تا انتهای این مطلب با اپلاییکا همراه باشید.
ویزای استارتاپ انگلیس چیست؟
در سالهای اخیر وضعیت استارتاپهای انگلیس در شرایط مطلوبی بوده و کسب و کارهای مرتبط با حوزه تکنولوژی در حال رشد بوده اند. کشور انگلیس برای افرادی که قصد دارند مهاجرت کنند، ویزاهای مختلفی را در نظر گرفته است که یکی از آنها ویزای استارتاپ است. این ویزا مختص کارآفرینانی است که تصمیم گرفتهاند در انگلستان کسب و کاری راه اندازی کنند. لازمه این کار، ارائه یک ایده تجاری یا بیزینس پلن کاربردی است که برای اقتصاد انگلیس مفید واقع شود.
اعتبار ویزای استارتاپ انگلیس حداکثر سه سال است. متقاضی باید بعد از اتمام این مدت، برای تغییر نوع ویزای خود اقدام کند تا بتواند فرصت توسعه کسب و کار خود را به دست بیاورد. شایان ذکر است که بعد از تغییر ویزا و سه سال اقامت در انگلیس، این امکان فراهم میشود که شخص شرایط درخواست اقامت دائم در این کشور را به دست بیاورد. به این نکته توجه کنید که این ویزا تنها به افرادی تعلق میگیرد که ایده تجاری آنها توسط کمیته مربوطه تایید شود. بعد از صدور این ویزا، متقاضی میتواند همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال خود را نیز به انگلستان ببرد.
شما میتوانید در طول مدتی که ویزای استارتاپ انگلیس را دارید، از کشور انگلستان خارج شوید و یا حتی از دور کسب و کار خود را مدیریت کنید. البته باید این موضوع را باید در نظر بگیرید که به صورت مرتب روند رشد و توسعه خود را به نهاد مربوطه و سرمایه گذار خود گزارش دهید. چنانچه محرز شود کسب و کار خود را رها کرده اید، ممکن است مجوز اقامت موقت شما با مشکل مواجه شود.
مزایای ویزای استارتاپ انگلیس
- کارآفرینان تازه کار میتوانند با هزینهای بسیار کم از فرصتهای تجاری موجود در انگلیس نهایت استفاده را ببرند. اقتصاد قوی، بازار پویا و پیشرفته بودن از لحاظ تکنولوژی این امکان را برای متقاضیان فراهم میکند که کسب و کار موفقی را در این کشور داشته باشند.
- دارندگان این ویزا میتوانند همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال خود را به انگلستان ببرند.
- دارندگان ویزای استارتاپ انگلیس میتوانند بعد از سه سال اقامت در این کشور، برای اقامت دائم انگلستان درخواست نمایند.
- برای راه اندازی کسب و کار به سرمایه اولیه نیاز نیست.
معایب ویزای استارتاپ انگلیس
- امکان دریافت مستقیم اقامت دائم انگلیس برای دارندگان ویزای استارتاپ انگلیس وجود ندارد.
- هزینههای زندگی در کشور انگلیس بالا است.
- تمامی متقاضیان باید به زبان انگلیسی مسلط باشند و مدرک زبان معتبر ارائه کنند.
ویزای استارتاپ انگلیس برای چه افرادی مناسب است؟
این ویزا بهترین گزینه برای کارآفرینان تازه کاری است که یک ایده نو، خلاقانه و در عین حال کاربردی دارند و قصد دارند اولین کسب و کار خود را در انگلستان راه اندازی کنند. بنابراین اگر یک ایده تجاری نو و دست نخورده دارید، ویزای استارتاپ انگلیس مناسب شما است.
چنانچه در حوزه استارتاپ تجربه بالایی دارید، میخواهید یک شعبه از شرکت خود را در این کشور راه اندازی کنید یا تصمیم گرفتهاید به یک بیزینس در انگلستان ملحق شوید، دریافت ویزای نوآوری پیشنهاد بهتری است. همچنین اگر تصمیم گرفتهاید در شرکتی واقع در انگلستان مشغول به کار شوید، ویزای کاری بهترین پیشنهاد برای شما به حساب میآید.
اگر تصمیم گرفتهاید به صورت تیمی برای اخذ ویزای استارتاپ انگلیس اقدام کنید و ایده تجاری خود را به یک کسب و کار تبدیل نمایید، هرکدام از اعضای تیم باید به صورت جداگانه تاییدیه استارتاپ دریافت کنند. به بیان دیگر Endorsement Letter نه به تیم، بلکه به فرد تعلق میگیرد. به جهت اینکه طرح تجاری شما تایید شود باید ایده تجاری خود را بهبود ببخشید و با بررسی شرایط انگلیس و شناسایی نیازهای موجود در این کشور، یک طرح حرفهای و کاربردی ارائه کنید.
شرایط اخذ ویزای استارتاپ انگلیس
به طور کلی ویزای استارتاپ انگلیس نیز مانند سایر انواع ویزا یکسری شرایط خاص دارد که متقاضی قبل از هرگونه اقدام باید از آنها آگاه باشد:
- سن متقاضی بالای ۱۸ سال باشد
- در گذشته نباید کسب و کاری در انگلیس راه اندازی کرده باشد
- یک نهاد معتبر در انگلیس باید ایده تجاری را ارزیابی و تایید کند. طرح یا ایده تجاری مربوطه از جوانب گوناگون از جمله نوآوری، قابلیت اجرا و مقیاسپذیری مورد بررسی قرار میگیرد.
- اثبات تمکن مالی برای هزینههای زندگی در انگلیس باید صورت بگیرد.
- تاییدیه طرح تجاری باید حداکثر سه ماه قبل از تاریخ درخواست ویزای استارتاپ صادر شود.
- توانایی و تصمیم انجام کار یا فعالیت تجاری قید شده در درخواست توسط متقاضی وجود داشته باشد.
- تسلط زبان انگلیسی شما باید در حد CEFR سطح B2 باشد
چنانچه میخواهید مطلع شوید واجد شرایط اخذ ویزای انگلیس هستید یا خیر، کافی است در این لینک ثبت نام کنید تا کارشناسان اپلاییکا در اسرع وقت با شما تماس بگیرند و مشاورههای لازم را در این خصوص به شما ارائه کنند.
مبلغ تمکن مالی برای ویزای استارتاپ انگلیس چقدر است؟
خوشبختانه برای گرفتن ویزای استارتاپ انگلیس به سرمایه اولیه نیاز ندارید و سرمایه مربوطه توسط نهادهای تایید کننده طرح و سرمایه گذاران تامین خواهد شد. تنها چیزی که شما نیاز دارید، اثبات تمکن مالی برای پرداخت هزینههای زندگی در انگلیس است که مبلغ آن بسیار مناسب میباشد. تمکن مالی مهاجرت به انگلیس از طریق استارتاپ برای متقاضی ۱۲۷۰ پوند است. همچنین این مبلغ در صورت همراهی همسر ۲۸۵ پوند و به ازای یک فرزند ۳۱۵ پوند افزایش خواهد داشت. شایان ذکر است که تمکن مالی برای همراهی هر فرزند اضافی متقاضی، ۲۰۰ پوند در نظر گرفته شده است.
به این نکته توجه کنید که این مبالغ باید به مدت ۲۸ روز متوالی قبل از درخواست ویزا در حساب شما وجود داشته باشد. همچنین نیاز است صورت الحساب آن را نیز ارائه کنید تا شرایط تمکن مالی شما برای مراجع تاییدکننده اثبات شود. ممکن است برخی نهادهای تایید کننده برای صادر کردن نامه تاییدیه، از شما سرمایه مشخصی درخواست کنند.
مدارک لازم جهت اخذ ویزای استارتاپ انگلیس
این امکان وجود دارد که مدارک لازمه برای هر فرد بسته به شرایط متفاوت باشد اما در کل مدارک ذکر شده در ادامه از اصلیترین مواردی هستند که باید داشته باشید:
- پاسپورت معتبر
- مدارک هویتی و ترجمه آنها
- سند ازدواج در صورت تاهل
- اسناد مربوط به تمکن مالی
- مدرک زبان انگلیسی (بیشتر از ۲ سال از تاریخ آن نگذشته باشد)
- نامه تاییدیه استارتاپ یا ایده تجاری شما (بیشتر از ۳ ماه از تاریخ صدور آن نگذشته باشد)
- ارائه نتیجه آزمایش سل و سایر آزمایش های بهداشتی در صورت لزوم
مراحل اخذ ویزای استارتاپ انگلیس
- ابتدا باید شرایط و طرح اولیه تجاری خود را مورد بررسی قرار دهید و در این زمینه از افراد متخصص مشاوره بگیرید.
- یک بیزنس پلن قوی آماده کنید که سه شرط اصلی نوآوری، سود و رشد را در بگیرد.
- در ادامه با نهادهای تایید کننده ارتباط بگیرید و طرح خود را ارائه دهید.
- بعد از بررسی طرح و دریافت تاییدیه میتوانید جهت اخذ ویزای استارتاپ انگلیس اقدام کنید.
- برای اخذ ویزا در خارج از انگلستان باید از طریق سفارت اقدام کنید و یا برای این منظور در داخل انگلستان (اگر در این کشور اقامت دائم ندارید و یا در حال تحصیل هستید) باید به اداره مهاجرت این کشور مراجعه نمایید.
سخن پایانی…
کشور انگلیس از جمله مقاصد پرطرفدار برای متقاضیان مهاجرت است. این کشور مقصدی مناسب برای افرادی با استعداد، دانش و مهارتهای منحصربفرد به حساب میآید. مهاجرت به انگلستان از طریق استارتاپ این امکان را برای شما فراهم میکند که بدون هیچگونه محدودیتی، توانمندیهای خود را بروز داده و به رشد و شکوفایی برسید. ما در این مقاله مراحل و شرایط اخذ ویزای استارتاپ انگلیس را برای شما بیان کردیم. امیدواریم از مطالب فوق نهایت استفاده را برده باشید.
چنانچه در زمینه اخذ ویزای انگلیس سوالاتی دارید، میتوانید جهت دریافت مشاوره از طریق این لینک ثبت نام کنید. کارشناسان مهاجرتی مجموعه اپلاییکا در اسرع وقت تماس گرفته و پاسخگوی سوالات شما خواهند بود.
آیا با استفاده از ویزای استارتاپ انگلیس میتوان اقامت دائم دریافت کرد؟
به این نکته توجه کنید که این ویزا به تنهایی منجر به دریافت مستقیم اقامت دائم نمیشود؛ بلکه باید بعد از سه سال نوع ویزای خود را تغییر داده و درخواست خود برای اقامت دائم را ثبت نمایید.
مدرک زبان موردنیاز برای دریافت ویزای استارتاپ انگلیس چیست؟
شما باید حداقل CEFR سطح B2 داشته باشید تا در فرایند صدور این ویزا با مشکلی مواجه نشوید. این سطح معادل امتیاز آیلتس ۵/۵ است که مهارتهای خواندن، نوشتن، شنیداری و صحبت کردن را در بر میگیرد.
هزینه صدور ویزای استارتاپ انگلیس چقدر است؟
مبلغ صادر شدن این ویزا برای متقاضی اصلی و تمامی همراهان وی یکسان است و مبلغی بین ۳۷۰ تا ۴۷۰ پوند را در بر میگیرد. مبلغ دقیق با توجه به پرونده مهاجرتی شما حین درخواست تعیین میشود.
دریافت ویزای انگلیس چقدر طول میکشد؟
سه ماه قبل از سفر، سریعترین زمانی است که میتوانید برای اخذ ویزای استارتاپ انگلیس اقدام کنید. به طور کلی فرایند رسیدگی به درخواست شما در خارج از انگلستان حداکثر ۳ تا ۴هفته و در داخل انگلستان ۸ هفته طول میکشد. شایان ذکر است که این زمان به شرایط شما و کامل بودن مدارکتان نیز بستگی دارد.
دلایل رد شدن درخواست اخذ ویزای انگلیس کدام اند؟
نوآورانه نبودن طرح تجاری، نامناسب بودن سن متقاضی و ناقص بودن پرونده یا دقیق نبودن اطلاعات ارسالی، از جمله مواردی هستند که موجب ریجکت شدن درخواست اخذ ویزای استارتاپ انگلیس میشود.